Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Beleef het eilandleven op een vakantiepark aan de kust

Een paar stappen uit je vakantiewoning zetten en direct op het strand lopen? Het kan wanneer je op een vakantiepark aan de kust verblijft. Roompot heeft als grootste kustspeler vele unieke vakantieparken aan zee, waaronder Roompot Ameland. Hier ontdek je de pracht die de Nederlandse Waddeneilanden te bieden hebben, van ongerepte natuur met watervogels tot musea die de unieke cultuur van Ameland tot leven brengen. Wat je bestemming ook is, op onze luxe vakantieparken beleef je een heerlijke vakantie in eigen land.

Accommodaties voor ieder gezelschap

Volop genieten van brede zandstranden en sfeervolle dorpen als Hollum? Op Roompot Ameland doe je dat altijd comfortabel dankzij onze sfeervolle villa's. Ons vakantiepark aan de kust is voorzien van meerdere lodges met een sfeervolle ligging in het zand. Hier zijn partners, vriendengroepen en jonge gezinnen allemaal welkom. Proost op de vakantie op je eigen veranda of kook een uitgebreid feestmaal in de moderne keuken. Geniet van goede gesprekken in de loungehoek en kom 's avonds tot rust op de luxe bedden. Op ons vakantiepark aan de kust vind je ook hondvriendelijke en rolstoeltoegankelijke lodges.

Activiteiten op het park

Je hoeft het vakantiepark aan de kust niet te verlaten om een goede vakantie te hebben. Er valt namelijk genoeg leuks te beleven op ons vakantiepark aan het strand. Doe mee met het activiteitenprogramma, met elke dag weer een andere verrassende activiteit. Beleef je liever een sportieve vakantie? Ga langs bij de receptie en huur fietsen waarmee je de natuurrijke omgeving van het park verkent. De kinderen zitten ook niet stil dankzij de grote speeltuin in het zand, waar ze meteen de grootste zandkastelen bouwen. Levensgenieters zijn ook op hun plek op het vakantiepark bij de kust, want in het restaurant bestel je de lekkerste gerechten. Geniet van verse vangst van de dag of haal een snelle hap af.

Een echte vakantie aan zee

Tijdens een verblijf op een vakantiepark aan de kust gaat er natuurlijk niets boven een lange strandwandeling. Kijk uit over de ruisende golven of trotseer het water met je eigen surfboard. Neem op warme dagen een frisse duik in de Noordzee, waarna je heerlijk opwarmt op je eigen handdoek. De kinderen vermaken zich ondertussen met een potje beach volleybal. Je kunt tijdens je vakantie aan de kust de zee ook op een andere manier verkennen. Ga mee met de Robbenboot om zeehonden in het wild te spotten of doe mee met een van de leuke wadexcursies op Ameland. Zo zie je de bijzondere dieren in het wad van dichtbij en leer je wat dit natuurgebied zo speciaal maakt.

Bourgondisch genieten als Amelander

Grijp je vakantie op een vakantiepark bij het strand aan om de Amelander keuken te leren kennen. Natuurlijk staat de zee centraal op dit eiland, met talloze restaurants die verse vis, mosselen, krab en kreeft serveren. Oesters, zeebaars, meerval en harderfilet zijn typische zeedieren die op dit eiland op het menu staan. Heb je zin iets anders? Kies dan voor Amelander roggebrood met boerenkaas van het eiland of geniet van vers roomijs of lokale honing. Je sluit je avonden feestelijk af door een glaasje cranberrylikeur in te schenken op de veranda op het vakantiepark aan de kust.

Ameland met de kinderen

Onze vakantieparken zijn er voor ieder gezelschap, dus ook voor gezinnen met kinderen. Verken vanuit het vakantiepark aan de kust de leuke musea in de omgeving, waaronder het Natuurcentrum. Grote aquaria met vissen zorgen ervoor dat de kinderen hun ogen uitkijken, waarna jullie een verrassende wandeling maken over het Blotevoetenpad in de achtertuin. In de buurt van je vakantiehuis bij Hollum vind je ook meerdere speeltuinen, zoals De Vleijen. Hier beklimmen de kinderen een groot kasteel, verkennen ze het water op een vlot en hebben ze alle ruimte om te rennen. Zin om wat avontuur te beleven vanuit je vakantiepark aan de kust? Ga dan op ecosafari met het hele gezin, waarbij je de natuur verkent vanuit een elektrische ecowagen.

Een culturele vakantie

De cultuur van Ameland is ook het ontdekken waard wanneer je op ons vakantiepark aan de kust verblijft. Wandel door de kleine dorpen van dit Waddeneiland en bewonder oude korenmolens, het honderd jaar oude brandspuithuuske en natuurlijk de rood-witte vuurtoren Bornrif die boven het eiland uittorent. Deze vuurtoren ligt bovendien niet ver van ons vakantiepark aan de kust. Cultuurhistorisch museum Sorgdrager vertelt je over de authentieke leefstijl van de Amelanders, terwijl het Bunkermuseum een inkijkje geeft in het leven op Ameland rond oorlogstijd.

Een vakantiepark aan de kust van Roompot

Ben je op zoek naar een vakantiepark aan een kust vol ongekende rust, unieke natuur en bijzondere eilandsfeer? Dan is Roompot Ameland een van de beste vakantieparken langs de kust om je vakantie op door te brengen. Hier ontdek je niet alleen de zee in Nederland, maar ook de unieke cultuur van de Waddeneilanden. Urenlang wandelen, avonturen beleven met de kinderen of lokale specialiteiten proeven: het kan allemaal op ons vakantiepark aan de kust.

Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.