Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.

  • Omboekgarantie tot 28 dagen
  • Flexibel betalen
  • Gratis annuleren binnen 24 uur

Kom tot rust in een vakantiehuisje op Ameland

Stap op de boot en laat het vasteland even achter je om volop te genieten in een vakantiehuisje op Ameland. Roompot heeft op dit Waddeneiland verschillende villa's die van alle gemakken voorzien zijn, waar je volop kunt genieten van de natuur en cultuur van Ameland. Het maakt niet uit wat je bestemming is, want vanuit de vakantiehuisjes op Ameland kun je wandelen, cultuur snuiven, culinair genieten en op avontuur met de kinderen. Roompot Ameland is het vakantiepark aan zee waar je een vakantiehuisje kunt huren op Ameland, voor een onvergetelijke vakantie.

Overnachten langs de kust

Wanneer je vanuit een vakantiehuisje Ameland gaat ontdekken, is een goede ligging natuurlijk onmisbaar. Daarom ligt ieder vakantiehuisje op Ameland op een ideale locatie langs de kust. Dit zijn compleet ingerichte lodges met een warm karakter. Geniet van de ruime woonkamer, kook de lekkerste maaltijden in de moderne keuken en bewonder het uitzicht vanaf je veranda. De hele familie is welkom in een vakantiehuisje op Ameland, want er zijn ook lodges geschikt voor jonge kinderen, huisdieren en mensen in een rolstoel.

Voorzieningen op het park

Ga je een vakantiehuisje op Ameland boeken, dan hoef je het park niet te verlaten om een leuke tijd te hebben. Doe mee met het activiteitenprogramma, zie hoe de kinderen zich vermaken in de speeltuin of trakteer jezelf op een uitgebreide lunch in het restaurant. Bij de receptie huur je fietsen waarmee je de omgeving verkent. Verder heeft het park ook een eigen wasserette en een supermarkt, zodat je alles bij de hand hebt om uitgebreid te koken.

Een echte watervakantie

Het water is altijd in de buurt wanneer je in een vakantiehuisje op Ameland verblijft. Op hete dagen neem je een verfrissende duik in de Noordzee, terwijl avonturiers de golven temmen op hun surfboard. Op Ameland kun je nog meer watersporten uitproberen, van kitesurfen en zeilen tot kajakken. Kom je graag oog in oog te staan met de prachtige dieren van de Waddeneilanden? Ga dan mee met de Robbenboot om zeehonden in het wild te spotten of doe mee met een wadexcursie. Terwijl je over het wad wandelt, vertelt een gids je alles over de bijzondere dieren die in dit drassige landschap leven. Sluit de dag af met een wandeling over de brede stranden bij je luxe vakantiehuisje op Ameland, waarbij je de zon in zee ziet zakken.

De Amelandse keuken

Na een middag slenteren op een terras zitten of sfeervol genieten bij een strandpaviljoen: het hoort er allemaal bij wanneer je in een vakantiehuisje op Ameland overnacht. Benut je vakantie op dit Waddeneiland om de lokale keuken te leren kennen. Bestel ambachtelijk bereidde duinkonijn of geniet van de verse vangst van de dag. Meerval, oesters en hardervis staan allemaal op het menu. De Amelanders weten ook hoe ze luxe kaas en roomijs moeten maken, perfect voor een smakelijke snack. Doop de kaas in Amelander mosterd of serveer het op lokaal roggenbrood. Een verkoelend roomijsje smaakt nog lekkerder wanneer je hem combineert met cranberrylikeur van het eiland. Ben je aan het eind van de dag nog niet klaar met genieten? Proost in je vakantiehuisje op Ameland met bier van de lokale brouwerij.

Ameland met de kinderen

Het eilandleven is er voor iedereen, dus ook voor de allerkleinsten. Vanuit je vakantiehuisje op Ameland beleven jong en oud de leukste avonturen. Zo ligt vuurtoren Bornrif niet ver van ons vakantiepark aan de kust. Klim samen naar de top van de vuurtoren en word beloond met een spectaculair uitzicht over de duinen, dorpen en stranden van Ameland. Laat de kinderen ook kennismaken met de natuur van Ameland, bijvoorbeeld door het Natuurcentrum te bezoeken. Hier ontdekken ze de dierenwereld, inclusief een groot aquarium met vissoorten die rond Ameland zwemmen. Vanuit je vakantiehuisje op Ameland ben je ook in een mum van tijd bij het Hollumerbos, waar de kinderen zich eindeloos vermaken met de kleine speeltuinen en het kabouterdorp.

Cultuur snuiven op de Waddeneilanden

Een vakantie in een luxe vakantiehuis op Ameland is de uitgelezen kans om de authentieke cultuur van de Waddeneilanden te ervaren. Zo ligt ons vakantiepark bij Hollum, een gezellig dorp met verschillende monumentale panden. Kijk je ogen uit bij de oude commandeurswoning, waar nu het Cultuurhistorisch Museum Sorgdrager is gevestigd. Dit museum staat in het teken van Amelander tradities en gebruiken. Bezoek ook de historische molens op het eiland tijdens je vakantie naar Ameland. Zo is er korenmolen De Verwachting, maar ook De Phenix. Geschiedenisliefhebbers kijken hun ogen uit in het bunkermuseum, dat ook is gevestigd in een oude bunker langs de kust bij het vakantiepark aan het strand. Ook historische panden als het brandspuithuuske en het Landbouw-Juttersmuseum Swartwoude zijn het bezoeken waard vanuit je vakantiewoning op Ameland.

Lange wandel- en fietstochten

Ga je Ameland vanuit je vakantiehuisje verkennen, dan doe je dat het best te voet of op de fiets. Op het eiland zijn er genoeg plekken waar je de rust kunt opzoeken en geniet van een weids uitzicht. Zo ligt natuurgebied het Oerd niet ver van onze vakantiehuizen op Ameland. Het glooiende duinlandschap zorgt ervoor dat je bijna altijd wel zicht hebt op de Noordzee. Ook de Hôn is het bezoeken waard vanuit je vakantiehuis op Ameland. De kwelders in dit natuurgebied zijn een fijn thuis voor allerlei soorten watervogels, waaronder lepelaars. Beide natuurgebieden ontdek je ook tijdens een lange fietstocht. Vanuit je vakantiehuisje op Ameland ben je bovendien in een mum van tijd in de bossen rondom de vuurtoren, waar je volop geniet van de fluitende vogels.

Een vakantiehuisje op Ameland van Roompot

Overnachten in een vakantiehuisje op Ameland is de perfecte manier om aan de dagelijkse drukte te ontsnappen. Verruil het hectische leven even voor brede stranden waar je rustig op uitwaait en prachtige musea die de rijke cultuur van Ameland tot leven brengen. Bij Roompot kun je het hele jaar het eilandleven beleven dankzij de luxe vakantiehuizen op Ameland. Door een vakantiehuisje op Ameland te huren, heb je alle ruimte om de iconische vuurtoren te bezoeken, de Amelandse keuken te verkennen en om op wadexcursie te gaan.

Wat je bestemming ook is, je vindt het bij Roompot.

Omboekgarantie tot 28 dagen

Gewijzigde plannen? Geen probleem, tot 28 dagen voor aankomst wijzig je gratis je boeking. 

Flexibel betalen

Kosteloos in termijnen betalen? Doen we niet moeilijk over! De eerste termijn betaal je binnen 15 dagen na boeken en het totaalbedrag uiterlijk 8 weken voor aankomst.

Gratis annuleren binnen 24 uur

We begrijpen het als je nog even wil nadenken, je kunt je boeking kosteloos annuleren binnen 24 uur na boeken. Dat gaat heel makkelijk via Mijn Roompot.